Vooral bij het monteren van een houten vloer op vloerverwarming is een kwalitatief hoogstaande lijm van belang. Deze lijm moet krachtig en gelijktijdig flexibel zijn. Je kunt dus met een gerust hart je houten vloer lijmen de vloer ligt met deze technisch perfecte en is muisstil.

Wil jij deze houten vloeren komen bekijken?, dat kan en er is vast een mooie showroom bij jou in de buurt.

Een houten vloer lijmen, dat kun je zelf, maar je kunt het ook door in van de Parlour dealers in de buurt laten doen.

Een houten vloer lijmen komt natuurlijk wel precies, gemiddeld gebruik je 1 tot 1.2 kg per m2 op een gemiddelde betonvloer.

De Parlour dealers werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit lijm, deze bevalt heel goed en heeft een optimale plakkracht en is flexibel.
Een houten vloer lijmen doe je met een grove lijmkam (vraag ons om advies) Multiplank houten vloeren lenen zich het best om rechtreeks te verlijmen, ze hebbern een drager van berkenmultiplex en zijn daardoor erg solide en vast en hierdoor is werking praktisch uit te sluiten. Een houten vloer lijmen is dan ook aan te raden met dit soort multiplanken, ook wel duo- of combiplanken genaamd. Een houten vloer lijmen wordt wanneer je het op de juiste manier doet vrijwel altijd een succes.

Houten vloeren zijn niet allemaal geschikt om op een ondergrond te verlijmen, met name de massieve eiken vloeren kunnen voor problemen gaan zorgen. De luchtvochtigheid heeft teveel vat op deze vloeren en in enkele procenten van de geleverde vloeren gaat het mis. De houten vloer gaat bol staan, of vertoont juist kiervorming als het droog is.
Dit soort houten vloeren lijmen is niet echt een optie, of je zou het volgens de traditionele parket (Tapis) methode moeten doen, dus eerst broodjes spaanplaat op de ondergrond verlijmen en vervolgens deze broodjes schuren om er dan de massieve planke op te lijmen en te spijkeren. Maar dit is een heel werk en hoeft ook niet meer, want daar zijn nu net die multiplanken voor ontwikkeld. Deze multiplanken geven geen krimp.

Houten vloer lijmen? dat doe jezelf of laat je verzorgen door een van de Palour dealers.

Wanneer massieve planken gelijmd worden, dan bij voorkeur op een houten ondergrond, zodat de plank ook getackerd of zelfs blind geschroefd kan worden. Lijmen en schroeven is een dubbele zekerheid. Maar nu is er ook een super lijm waar een multiplank perfect rechtstreeks op een betonvloer verlijmd kan worden. Een houten vloer lijmen, dat kun je zelf, maar vraag dan wel eerst om advies. Dus laat je eerst goed adviseren voordat je een houten vloer gaat lijmen.