Graag leggen we u hier de verschillen uit tussen parket en laminaat. Beide mogelijkheden lijken op het eerste gezicht best veel op elkaar. Er zijn echter duidelijke verschillen die een rol kunnen spelen bij uw keuze vloerbedekking die past bij uw situatie.

Laminaat

Een synthetische laminaatvloer is eigenlijk een compleet andere soort vloerbedekking dan een houten parketvloer. Laminaat word gefabriceerd door hdf, plaatmateriaal uit houtvezels, te persen met kunststof.

Parket

Houten parketvloeren daarentegen zijn een natuurproduct die op verschillende manieren opgebouwd kunnen worden (massief of samengesteld).

Voordelen laminaatvloer

Het grootste voordeel van een laminaatvloer ten opzichte van een parketvloer is de prijs. Nog een groot voordeel van een laminaatvloer is het feit dat een parketvloer regelmatig bewerkt dient te worden met was, olie of lak. Laminaat kan onderhouden worden door dweilen en stofzuigen.

Voordelen Parketvloer

Het grote voordeel van samengesteld parket (niet massief parket) t.o.v. laminaat is het gebruik in combinatie met een eventueel aanwezige vloerverwarming. Een parketvloer die goed in de lak of olie staat (niet was of wax) kan bovendien zeer goed tegen water, bijvoorbeeld een omgestoten emmer. Bij laminaat kunnen hierbij al snel bobbels ontstaan.